Bereikbaarheid tijdens de Marathon des Sables

Home » Bereikbaarheid tijdens de Marathon des Sables

De moderne tijd gaat aan de Marathon des Sables niet voorbij. Het is tegenwoordig ook mogelijk om via e-mail of per satelliet telefoon (2 euro/minuut !) contact te houden met het thuisfront. Hiervoor zijn 15 pc’s beschikbaar en de organisatie staat je 1 e-mail per beurt toe, d.w.z. naar 1 e-mail adres. Een tweede e-mail mag ook, maar dan moet je weer achter in de rij aansluiten. Helaas kunnen we geen foto’s meesturen.

Nieuw: Direct op de hoogte blijven

Voor het eerst in de geschiedenis van Marathon des Sables kunnen thuisblijvers nu ook de verrichtingen van de deelnemers semi-live volgen. Alle lopers worden uitgerust met een kleine transponder. Deze transponder laat zien wanneer de controle posten worden gepasseerd en natuurlijk wanneer de loper over de finish gaat. Hiermee wordt een bijna live klassement opgemaakt. Het klassement wordt getoond op de website www.darbaroud.com. Let op: er is een tijdsverschil van 2 uur (vroeger is Marokko).

Live finish

Misschien wel het allermooiste is de mogelijkheid om alle deelnemers live te zien finishen. Bij de finish van iedere etappe staat een video camera die iedere 5 seconden een beeld verstuurd naar de website van www.darbaroud.com.

2015-03-01T21:40:49+01:00MDS 2013|Reacties uitgeschakeld voor Bereikbaarheid tijdens de Marathon des Sables